
Evde para kazanma yollarından en rağbet görenlerden biri de sabun yapımıdır. Kendi evinizin mutfağında yaratıcılığınızı kullanarak yapacağınız dekoratif sabunlarla ek gelir sağlayabilirsiniz.
Evde sabun yapımı ile ilgili daha önce yayınladığım yazıdakonuya değinmiştim. Bu defa evde butik sabun yapımı ile ilgili daha pratik bir yöntem anlatacağım. Sabun yapımı denilince birçoğunuzun aklına zeytinyağı, çiçekyağı, kostik vs. geliyordur. Her aşamasını sizin yönettiğiniz bu sabun yapım yöntemi biraz zahmetlidir. Üstelik malzeme oranlarını tutturamazsanız sonuç hüsran da olabiliyor. O nedenle yeni başlayacaklar için daha pratik bir yöntemden söz etmek istiyorum.
Evde yaptığınız sabunlardan para kazanmak istiyorsanız öncelikli dekoratif olmasına özen gösterin. Çünkü butik sabunlar kullanılmak için değil görüntü ve kokularının cazibesi için satın alınır. Peki butik sabun yapmak için hangi malzemelere ihtiyacınız var? Bana göre öncelikle farklı ve ilginç silikon kalıplar edinmeniz gerekiyor. Yaptığınız sabunların diğerlerinden ayırt edilebilmesi için ihtiyacınız olan ilk şey fark yaratan silikon kalıplardır.
Butik sabun yapımı için ihtiyacınız olan malzemeleri şunlardır;
Sabun Bazı: Yaşadığınız yerde nereden satın alacağınızı bilmiyorsanız internetten sipariş verebilirsiniz. 1 kg sabun bazının fiyatı yaklaşık 20 TL.
Sabun Boyası: Toz, jel ve sıvı olarak satılmakta.
Esans: Yüzlerce çeşit arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken bir husus var. Hangi renk sabun boyası kullanacaksanız ona uygun bir koku seçin. Örneğin turuncu renk bir sabun için portakal kokusu kullanabilirsiniz.
Silikon Kalıp: Bence en önemli malzeme silikon kalıp. Çünkü yaptığınız sabunların cazibesini arttıracaktır.
Nasıl yapılır?
[AdsenseBanner]
Sabun bazını düşük ısıda yavaş yavaş eritin. Eritme işlemini ocağın üstünde benmari usulü yapabilirsiniz. Ya da mikrodalga fırını kullanabilirsiniz. Sabun bazı 60 C derecede erir. Fazla sıcaklığa gerek yok. (Eğer gliserinli sabun bazı kullanıyorsanız erirken kabın ağzını kapalı tutun. Erirken su kaybeden gliserinli sabun sonradan terleme yapar. Terleme yapan sabunun üzerinden baloncuklar oluşur.)
Sabun bazını erittikten sonra sabun boyası ile renklendirin. Erittiğiniz sabun bazının miktarına göre birkaç damla boya yeterli olacaktır. Bütün boya tüpünü boca etmeyin. Az az damlatın ve istediğiniz renge ulaştığınızda boya damlatmayı bırakın.
Renklendirme işleminin ardından esans ile istediğiniz kokuyu verin. Esans ilavesinin ardından sabununuzu silikon kalıplara dökün. Eğer bu işlem sırasından köpürme olursa üzerine bir miktar alkol (kolonya da olabilir) sıkarak köpürmeyi önleyebilirsiniz.
Kalıplara döktüğünüz sabunlar, kalıpların büyüklüğüne ve derinliğine göre 15 ile 30 dakika arasında donacaktır.
Bundan sonra yapacağınız iş sabunlarınızı satacak müşteriler bulmak olacaktır. Bunun için klasik satış yöntemlerinin yanı sıra internetin imkanlarını da sonuna kadar kullanın.
Kaynak : ekisfikirleri
Nasıl yapılır anlatım: